maandag 8 februari 2021

Biefstuk met rode wijnsaus

BIEFSTUK MET RODE WIJNSAUS

3 sjalotjes
1½ deciliter rode wijn
1 eetlepel rode wijnazijn
4 Greenfields biefstukken à 100 gram
200 g koude roomboter
zout
peper


De sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
In een steelpan doen: de gesnipperde sjalotjes, rode wijn en wijnazijn. Het geheel aan de kook brengen en op een matig vuur laten inkoken tot er nog 1 eetlepel vocht over is. Vervolgens de biefstukjes met wat keukenpapier droogdeppen. In een koekenpan 50 gram van de boter verhitten. Hierin de biefstukjes in 4 minuten bruin en rosé bakken. Biefstukken bestrooien met zout en peper en warm houden. (Bijvoorbeeld inpakken in aluminiumfolie en op een warme plaats leggen.) Rest van koude boter in stukjes snijden. 1/3 deel van de koude boter met de garde door het rode wijnmengsel kloppen. Als de boter helemaal gesmolten en zijdeachtig is, nogmaals 1/3 deel van de boter erdoor kloppen. Oppassen dat de saus niet gaat koken, want dan gaat deze schiften. Saus op smaak brengen met zout en peper. De saus boven een kom zeven. Biefstukken op schaal leggen en een deel van de saus er overheen scheppen. Rest van de saus in sauskom serveren. Lekker met witlof en gebakken aardappelschijfjes.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 2 / 17 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande februari 1988

Geen opmerkingen: