BASMATIRIJST MET INDIASE KIPPENLEVERTJES
300 gram basmatirijst
150 gram doperwten (diepvries)
400 gram kippenlevertjes, gehalveerd
2 eetlepels olie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook
1 eetlepel garam masala
zout
peper
3 - 4 eetlepels magere yoghurt
4 eetlepels fijngesneden koriander
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Intussen doperwtjes gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In koekepan 3 eetlepels olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Levertjes toevoegen en rondom bruin bakken. Bestrooien met garam masala, zout en peper. Al omscheppend nog 5 minuten bakken. Yoghurt erdoor roeren en nog 2 minuten roerend verwarmen. Doperwtjes en koriander door rijst scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
land : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair februari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten