maandag 15 februari 2021

Curry van kippenlevertjes en koolraap

CURRY VAN KIPPENLEVERTJES EN KOOLRAAP

De tandooripasta geeft een lekker pittige smaak aan de zachte kippenlevertjes.

300 gram koolraap, in blokjes
2 eetlepels olie
1 (zoete Spaanse) ui, gesnipperd
250 gram kippenlevertjes, gehalveerd
2 eetlepels tandooripasta
2 deciliter drinkyoghurt (naturel)
2 takjes verse munt, blad fijngesneden
zout


Kook de koolraap in een bodempje water afgedekt in 10 minuten gaar en laat uitlekken. Verhit een wok, giet pas als deze goed heet is de olie erin, voeg de ui toe en roerbak op halfhoog vuur in 5 minuten goudbruin. Schep de kippenlevertjes en tandooripasta erbij en roerbak 5 - 6 minuten op halfhoog vuur. Voeg de drinkyoghurt toe en breng het gerecht tegen de kook aan. Schep de koolraap erbij, roer om en warm het gerecht goed door. Schep op het laatst de munt erdoor en breng op smaak met zout. Lekker met geroosterde naan.

2 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip februari 2005

Geen opmerkingen: