ROMESCOSAUS
Deze bijzondere en geurige notensaus komt oorspronkelijk uit Spanje.
½ envelopje saffraan
50 gram blanke amandelen
25 gram hazelnoten
4 eetlepels extra vierge olijfolie
3 tenen knoflook, gepeld
25 gram oud witbrood, korst verwijderd, in blokjes
2 stukken geroosterde paprika (pot)
½ eetlepel sherryazijn of rode wijnazijn
½ theelepel tomatenpuree
½ eetlepel (Spaanse) paprikapoeder (pimènton)
mespunt chilipoeder
zout
peper
Week de saffraan in 6 eetlepels kokend water. Rooster de amandelen en hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak 2 teentjes knoflook lichtbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en bak het brood lichtbruin in de olie. Pureer noten, gebakken knoflook, brood en paprika’s glad in de keukenmachine. Klop de rest van de olie, de saffraan met het weekwater, de azijn, tomatenpuree, paprikapoeder en chilipoeder erdoor en pers het derde teentje knoflook erboven uit. Breng de saus op smaak met zout en peper en verdun hem zo nodig met wat water of olie.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : saus
bron : Tip februari 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten