maandag 15 februari 2021

Kipfilet met paprika-reepjes in roomsaus

KIPFILET MET PAPRIKA-REEPJES IN ROOMSAUS

4 scharrelkipfilets (400 gram)
2 rode paprika’s
2 groene paprika’s
50 gram boter of margarine
zout
peper
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
1 bekertje crème fraîche
4 eetlepels koffieroom


Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.
In een koekenpan de boter verhitten. Hierin snel de kipfilets rondom bruin bakken. Kipfilets bestrooien met zout, peper en de helft van het paprikapoeder. Kipfilets met het deksel schuin op de pan in 8 minuten zachtjes gaar laten worden, halverwege keren. Kipfilets uit de pan nemen en warm houden. In achtergebleven bakvet paprikareepjes al roerende aan de kook brengen. Rest van paprikapoeder erover strooien. Crème fraîche en koffieroom toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets op warme schaal leggen en saus erover scheppen. Lekker met (vlinder)macaroni.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 3 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande februari 1988

Geen opmerkingen: