AARDAPPEL-KAASSOEP
4 middelgrote aardappelen (vastkokers)
200 gram champignons
2 knoflooktenen
1 liter kippenbouillon
200 gram geraspte emmentaler
4 eetlepels fijngehakte peterselie
Snijd de geschilde aardappels in dobbelstenen. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen.
Kook de aardappelblokjes in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Roer de knoflook uit de knijper en de plakjes champignon door de soep en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Schep de soep in diepe borden of kommen en strooi er peterselie op.
Maak van deze soep een maaltijdsoep door er extra groenten aan toe te voegen. Bijvoorbeeld (diepvries) doperwtjes of in stukken gesneden sperziebonen. Kook de groenten gaar in de bouillon.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen februari 2005
zondag 14 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten