zondag 14 februari 2021

Kalkoen-preicurry

KALKOEN-PREICURRY

600 gram kalkoenfilet
2 (vlees- of tros)tomaten
3 centimeter gemberwortel of 1 eetlepel gehakte gembersnippers op siroop
2 teentjes knoflook
400 gram prei
3 eetlepels wok- of zonnebloemolie
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
2 ½ deciliter volle yoghurt
1 eetlepel maïzena
1 theelepel paprikapoeder
zout
2 eetlepels gehakte koriander of bieslook (vers of diepvries) of 2 theelepels gedroogd


Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Schil de gemberwortel en rasp deze. Hak de knoflook fijn. Snijd de prei in smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg de kalkoenreepjes, gember, knoflook, prei, ketoembar, kerriepoeder en djinten toe en roerbak 10 minuten. Meng de yoghurt met maïzena, paprikapoeder en zout, schep dit door de kalkoen en prei en stoof zachtjes 15 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe.
Serveer het gerecht, bestrooid met koriander, met pandanrijst of basmatirijst.

4 personen

voedingswaarde : 409 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen februari 2005

Geen opmerkingen: