GEBRADEN VARKENSKARBONADES MET PITTIGE CHORIZOAARDAPPELEN
Chorizo is een lekker pittige worst uit Spanje. Er bestaat ook een gerookte variant die ik onweerstaanbaar lekker vind. In dit recept wordt het hele gerecht doordrongen van het pittige rooksmaakje.
3 eetlepels plantaardige olie
4 varkenskarbonades, elk 175 gram
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 groene paprika, zaad verwijderd, kleingesneden
75 gram gerookte chorizo, in dunne plakjes
300 gram kleine nieuwe aardappelen
1 laurierblad
½ theelepel saffraandraadjes
2 eetlepels harissa
4½ deciliter kippenbouillon
8 zwarte olijven
zout
versgemalen zwarte peper
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan tot er damp van opstijgt. Bestrooi de karbonades met zout en peper en braad ze aan beide kanten aan. Haal ze uit de pan en bak hierin de ui, knoflook en groene paprika 2 - 3 minuten tot ze wat zachter zijn. Voeg de chorizo toe en bak alles nog enkele minuten. Voeg de hele, ongeschilde aardappeltjes, het laurierblad, de saffraan en harissa toe. Schenk de bouillon erover en breng deze aan de kook. Leg de karbonades weer in de pan. Draai het vuur laag en laat het vlees en de aardappeltjes 20 - 25 minuten sudderen tot ze gaar zijn en de saus gebonden is. Schep de zwarte olijven erdoor en serveer het gerecht.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De onweerstaanbare aardappel : Inspirerende en vernieuwende recepten / Paul Gayler
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten