zondag 14 februari 2021

Curry van kip en spruitjes

CURRY VAN KIP EN SPRUITJES

350 - 450 gram gesneden kipfilet
1 ui
1 teen knoflook
450 gram schoongemaakte spruitjes
150 gram reepjes winterwortel (of 1 winterwortel)
2 takjes peterselie
2 - 3 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels bloem
3 deciliter drinkyoghurt (TopVit limoen)
25 gram geraspte kokos
2 eetlepels gembersiroop (of 2 theelepels gemberpoeder)


Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snipper de ui. Hak de knoflookteen fijn. Halveer de spruitjes. Gebruik voorgesneden winterwortel of snijd een winterwortel in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit een wok droog voor. Schenk er straalsgewijs de olie in. Roerbak de uisnippers en kipfilet hierin in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de knoflooksnippers toe, strooi het kerriepoeder erover en roerbak 1 minuut. Strooi de bloem erover en roerbak weer 1 minuut. Roer de helft van de drinkyoghurt erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de rest van de drinkyoghurt toe, roer de kokos en gembersiroop (of het gemberpoeder) erbij en breng de kerriesaus aan de kook. Schep de spruitjes en winterwortel in de wok, roer om en dek de wok af. Stoof, op laag vuur, kip en groentes gaar in 10 minuten. Roer de peterselie erbij en serveer direct.
Geef er rijst bij, bij voorkeur pandanrijst of basmatirijst. Maak timbaaltjes van de rijst: spoel een klein kommetje om met koud water, schep de gare rijst er in en duw het aan. Stort de rijst op een bord tot een mooi bolletje. Herhaal dit op de andere borden. Bestrooi de rijsttimbaaltjes met wat paprikapoeder.

4 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen februari 2005

Geen opmerkingen: