zaterdag 24 oktober 2020

Vegetarische rijst-groenteschotel

VEGETARISCHE RIJST-GROENTESCHOTEL

1 ui
¼ bloemkool (300 gram)
¼ groene kool (300 gram)
1 kleine courgette (300 gram)
½ rode paprika
½ groene paprika
4 takjes peterselie
200 gram droogkokende rijst
1 eetlepel margarine
1 groentebouillontablet
1½ theelepel gedroogde basilicum
5 eetlepels doperwten
200 gram geraspte oude kaas
zout
peper


Ui pellen en snipperen. Van bloemkool stronk verwijderen en wassen. In roosjes verdelen. Van savooiekool buitenste blad en stronk verwijderen. In reepjes snijden. Courgette wassen. Kroontje verwijderen en in stukjes snijden. Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
In pan rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In andere pan margarine verhitten. Ui in 3 minuten glazig fruiten. Toevoegen: bloemkool, savooiekool, courgette, bouillontablet, basilicum en 1 deciliter water. Met deksel op pan 15 minuten zachtjes koken. Paprika en doperwten erdoor scheppen. In nog 5 minuten gaarkoken. Aan rijst toevoegen: groentemengsel, peterselie n kaas. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : eenpansgerecht

bron : Tip oktober 1982

Geen opmerkingen: