COURGETTE-ROOMSOEP MET GARNALEN
2 courgettes (600 gram)
1 ui
1 eetlepel boter
1 kippenbouillontablet
2 draadjes saffraan
1 theelepel basilicum
½ deciliter droge witte wijn
50 gram gepelde garnalen
2 eieren
1 bekertje crème fraîche à 125 milliliter
zout
peper
Courgettes wassen en kroontjes verwijderen. Van 1 courgette in lengte 1 dunne plak van ½ centimeter afsnijden. Plak in kleine blokjes snijden. (Achterhouden voor garnering). Rest van courgettes in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel boter smelten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Courgettestukjes toevoegen en 3 minuten meebakken. Toevoegen: bouillontablet, saffraan, basilicum en ½ liter water. 20 Minuten zachtjes koken. Boven maatbeker door zeef wrijven. Wijn toevoegen. Eventueel met water aanvullen tot 7½ deciliter. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Boven 2 kommetjes eieren splitsen. (Eiwitten worden niet gebruikt.) Eidooiers losroeren met crème fraîche. In pan courgettebouillon weer aan de kook brengen. 1 Deciliter hete bouillon door dooiermengsel roeren. Van vuur af dooiermengsel door courgettebouillon roeren. Achtergehouden courgetteblokjes en garnalen toevoegen. 1 Minuut meewarmen maar niet koken. Soep op smaak brengen met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip oktober 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten