DE ULTIEME RAGÙ UIT DE OVEN
3 wortels, geschrapt (250 gram)
2 uien, gepeld (300 gram)
300 gram oesterzwammen, steeltjes verwijderd
60 gram gedroogde porcini
4 tenen knoflook, gepeld
3 - 4 romatomaten (350 gram)
120 milliliter olijfolie
70 gram witte misopasta
40 gram rozenharissa
4 eetlepels tomatenpuree
90 milliliter sojasaus
2 theelepels komijnzaad, gekneusd
180 gram gedroogde bruine of groene linzen
100 gram parelgort
1 liter groente- of kippenbouillon
160 gram kokoscrème
100 milliliter rode wijn
zout
zwarte peper
Verhit de oven tot 190°C.
Hak de eerste zes ingrediënten in porties in een keukenmachine met de pulsknop fijn (of hak alles met de hand fijn als u geen keukenmachine heeft).
Doe de gehakte groenten in een grote ovenschaal van 36 x 28 centimeter met een antiaanbaklaag en een hoge wand. Voeg de olie, miso, harissa, tomatenpuree, sojasaus en komijnzaad toe en meng alles goed. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven tot de groenten langs de rand gekleurd zijn en borrelen; schep de inhoud na 20 minuten om.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
Doe alle overige ingrediënten in de ovenschaal samen met 150 milliliter water, 1/3 theelepel zout en zeer royaal versgemalen zwarte peper. Roer weer goed en schraap daarbij met een spatel over de wand en de bodem van de schaal. Dek de ovenschaal strak af met aluminiumfolie en zet hem weer 40 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak de ragù nog 5 minuten. Zet het gerecht 15 minuten apart, zodat het de vloeistof voor het serveren iets kan opzuigen.
6 - 8 personen
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Flavour : Heel veel groente, nog meer smaak / Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrage met Tara Wigley
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten