zaterdag 24 oktober 2020

Vegetarische koolschotel met appel

VEGETARISCHE KOOLSCHOTEL MET APPEL

750 gram gesneden witte kool
1 ui
2 appels
2 eetlepel citroensap
½ pak braadmix à 200 gram
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels boter of margarine
1 teentje knoflook
1½ deciliter witte wijn


In vergiet kool wassen. Ui pellen en fijnsnipperen. Appels wassen, klokhuizen verwijderen en in schijfjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kom 1 zakje braadmix doen. 1½ Deciliter water en tijm erdoor roeren. 5 Minuten laten staan.
In braadpan boter verhitten. Ui 3 minuten bakken. Braadmix toevoegen en in 5 minuten rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kool en appel erdoor roeren. 3 Minuten meebakken. Af en toe omscheppen. Wijn toevoegen en kool in 15 minuten gaarstoven.
Lekker met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip oktober 1982

Geen opmerkingen: