SNELLE TOM YUM
1 eetlepel kokosolie
2 stengels sereh (citroengras), gekneusd
5 centimeter (25 gram) verse galanga (laoswortel), in dunne plakjes
2 tenen knoflook, gekneusd
4 blaadjes jeruk purut (kaffirlimoen)
1½ liter kippen- of visbouillon
6 kleine rode chilipepers, fijngesneden
1 eetlepel nam prik pao (Thaise chilipasta) of andere chilipasta
250 gram trostomaatjes
150 gram oesterzwammen, gesneden
500 gram grote rauwe garnalen, gepeld maar met staartjes, zonder zwarte darmdraad
sap van 2 limoenen
4 eetlepels nam pla (vissaus)
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
Verhit de olie in een grote soeppan op matig vuur. Bak hierin het citroengras, de galanga en knoflook 30 seconden tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kaffirlimoenblaadjes en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pepers en chilipasta toe en laat 5 minuten trekken. Voeg de tomaatjes en paddenstoelen toe en verwarm 5 minuten. Doe de garnalen erbij en verwarm 2 minuten tot ze gaar en roze zijn. Schep het limoensap, de vissaus en kokosbloesemsuiker erdoor. Verdeel de soep over kommen en serveer.
Lekker met rijstnoedels of blokjes gekookte zoete aardappel.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Soep & stamppot, special edition bij Delicious. oktober 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten