KAASSOEP MET PAPRIKA
De kaas zorgt ervoor dat de soep licht gebonden wordt. Kleine stukjes rode en groene paprika geven hem een vrolijk kleuraccentje.
½ rode paprika (50 gram)
½ groene paprika (50 gram)
1 theelepel boter of margarine
¼ theelepel kerriepoeder
1/3 kippenbouillontablet
100 gram smeerkaas 48+
Paprika’s wassen en zaadlijsten verwijderen. Paprika’s in dunne reepjes snijden en vervolgens in zeer kleine stukjes snijden.
In schenkkan boter met kerriepoeder smelten in de magnetron (onafgedekt, ½ minuut op vol vermogen). Paprika erdoor roeren. Schenkkan in magnetron zetten en paprika bijtgaar laten worden (afgedekt,1 - 1½ minuut op vol vermogen). Schenkkan uit magnetron nemen. Toevoegen: ¼ liter water, bouillontablet en smeerkaas. Schenkkan terug in magnetron zetten en mengsel aan de kook brengen (afgedekt, 3 - 3½ minuut op vol vermogen). Met garde door elkaar kloppen. Over 2 soepborden verdelen.
2 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 3 / 6 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip oktober 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten