zaterdag 24 oktober 2020

Kaassoep met paprika

KAASSOEP MET PAPRIKA

De kaas zorgt ervoor dat de soep licht gebonden wordt. Kleine stukjes rode en groene paprika geven hem een vrolijk kleuraccentje.

½ rode paprika (50 gram)
½ groene paprika (50 gram)
1 theelepel boter of margarine
¼ theelepel kerriepoeder
1/3 kippenbouillontablet
100 gram smeerkaas 48+


Paprika’s wassen en zaadlijsten verwijderen. Paprika’s in dunne reepjes snijden en vervolgens in zeer kleine stukjes snijden.
In schenkkan boter met kerriepoeder smelten in de magnetron (onafgedekt, ½ minuut op vol vermogen). Paprika erdoor roeren. Schenkkan in magnetron zetten en paprika bijtgaar laten worden (afgedekt,1 - 1½ minuut op vol vermogen). Schenkkan uit magnetron nemen. Toevoegen: ¼ liter water, bouillontablet en smeerkaas. Schenkkan terug in magnetron zetten en mengsel aan de kook brengen (afgedekt, 3 - 3½ minuut op vol vermogen). Met garde door elkaar kloppen. Over 2 soepborden verdelen.

2 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 3 / 6 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip oktober 1986

Geen opmerkingen: