GEFRITUURDE KIPFILET MET KERRIE-DIPSAUS
3 eetlepels natriumarme mayonaise
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel peper
1 theelepel kerriepoeder
1 kipfilet (200 gram)
½ theelepel gemberpoeder
4 eetlepels cornflakes
1 ei
frituurolie
In kommetje doen: natriumarme mayonaise, crème fraîche, gembersiroop, ½ theelepel peper en kerriepoeder. Door elkaar roeren. Kip onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In 8 gelijkzijdige driehoekjes van 5 centimeter snijden. Inwrijven met gemberpoeder en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Cornflakes op plank strooien. Met deegroller over cornflakes rollen. Cornflakekruimels in diep bord doen. In ander bord ei loskloppen.
In frituurpan olie verhitten (175°C). Keukenpapier op aanrecht uitspreiden. Kipdriehoekjes door ei halen, daarna door cornflakes wentelen. In 3 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Op schaal leggen. Dipsausje apart erbij geven.
Voor 8 stuks.
voedingswaarde : 160 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip oktober 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten