maandag 19 oktober 2020

Swiss Egg Casserole (Zwitserland)

SWISS EGG CASSEROLE (ZWITSERSE EIERKASSEROL)

12 eieren, 6 hardgekookt en in plakken gesneden, 6 losgeklopt
zout
peper
60 gram vers broodkruim
4 tomaten, ontveld, ontpit en in plakken gesneden
4 zoute ansjovissen, in water geweekt, gefileerd, afgespoeld en fijngehakt
1 theelepel gehakte of gedroogde basilicum
50 gram voorjaarsuien, gesnipperd
30 gram peterselie, gehakt
½ liter room
¼ theelepel geraspte nootmuskaat


Beboter een kasserol en leg een laag plakjes hardgekookt ei op de bodem. Strooi er peper, zout en wat broodkruim op. Leg er dan een laag tomaat op en strooi daar gehakte ansjovis, basilicum, peper, zout, voorjaarsuien en peterselie op. Ga door met het maken van lagen tot alle ingrediënten gebruikt zijn.
Meng de room en de nootmuskaat door de geklopte eieren en giet dit mengsel in de kasserol. Zet deze ongeveer 40 minuten in een pan water in een op 180°C voorverwarmde oven tot de custard stevig is. Dien het gerecht heet op.

6 personen

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : The Art of Good Cooking, door Paula Peck, in Eieren en Kaas (Praktisch koken) / Richard Olney

Geen opmerkingen: