GEBAKKEN VIS
1 kilogram vis met hard vlees
2 deciliter olie
100 gram blanke amandelen
100 gram rozijnen
500 gram tomaten
Geef de vis een paar scheve kerven met een puntig mes. Leg de vis in een goed ingevette vuurvaste schaal, goed besprenkeld met peper en zout. Giet er de meeste olie over, zet het in een matige oven en overdruip zo nu en dan. Fruit de (geschaafde) amandelen en rozijnen in een restje olie.
Voor de saus: snijd de tomaten in parten en doe ze in een pan met zout en peper en de olie waarin de amandelen en rozijnen gefruit zijn. Zet de mandelen en rozijnen terzijde.
Kook de tomaten tot moes, zeef de saus en maak de pan schoon. Doe er daarna de gezeefde saus weer in en kook ze in tot ze goed dik is.
Giet juist voor het serveren deze saus over de vis en bestrooi met de amandelen en rozijnen.
4 personen
land : Egypte
gerechtsoort : visgerecht
bron : Buitenlandse gerechten voor fijnproevers / J. W. F. Werumeus Buning
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten