MAAQUOUDA AUX CREVETTES (KASSEROL VAN GARNALEN EN AARDAPPELEN)
6 eieren
250 gram grote garnalen
250 gram aardappelen, in gezouten water gekookt en gepureerd
½ liter court-bouillon
4 eetlepels gehakte peterselie
1 uitje, in zeer dunne plakken gesneden
1 deciliter olie
1 eetlepel harissa, verdund met 1 ¾ deciliter water (desgewenst)
zout
peper
Laat de garnalen 5 minuten in de bouillon sudderen. Pel ze, snij het vlees in stukjes en vermeng dit met de aardappelpuree, peterselie, ui, olie, harissa en eieren. Breng het mengsel op smaak, schep het gelijkmatig in een vuurvaste schaal en zet deze 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot er een bruin korstje opzit.
4 - 6 personen
gebied : Tunesië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Poissons Méditerranéens, door Mohamed Kouki, in Eieren en Kaas (Praktisch koken) / Richard Olney
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten