GROF VOLKORENBROOD
250 gram grof volkorenmeel
250 gram bloem
1 eetlepel lijnzaad
10 gram zout
7 gram instant gist
3 - 3½ deciliter lauw water
1 eetlepel geplette tarwekorrels
Meng meel, bloem, lijnzaad, zout en gist (laat zout en gist niet direct met elkaar in contact komen) in een kom. Giet er 3 deciliter lauw water bij, kneed het deeg en laat het 60 minuten rijzen. Duw het gerezen deeg plat en in vorm. Leg het in een ingevette broodvorm of op een ingevette bakplaat en strooi er de tarwekorrels over. Druk zachtjes aan, dek af. Laat het eeg minimaal 1½ uur rijzen tot het twee keer zo groot is geworden. Zet het brood in een voorverwarmde oven van 200°C en bak het in 35 - 45 minuten bruin.
Voor 16 sneden.
voedingswaarde : 70 kcal per snee
voorbereidings- / rijs- / bereidingstijd : 20 / 150 / 40 minuten
gerechtsoort : brood
bron : Lekker gezond februari 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten