dinsdag 20 oktober 2020

Heilbotfilet met sinaasappelsaus

HEILBOTFILET MET SINAASAPPELSAUS

600 gram heilbotfilet
2 sinaasappels
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngesneden peterselie
peper
zout


Snijd met een dunschiller of citroentrekker schil van één van de (goed gewassen) sinaasappels en pers de sinaasappel uit. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Bestrooi de heilbotfilet met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de heilbotfilet aan één kant bruin. Draai om, temper de warmtebron. Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelschilletjes, parten sinaasappel en peterselie toe. Doe het deksel op de pan en laat de vis 6 - 8 minuten zachtjes stoven. Serveer de vis en schenk de sinaasappelsaus met de schilletjes en parten erover.

4 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Lekker gezond februari 2002

Geen opmerkingen: