dinsdag 20 oktober 2020

Glutenvrij brood

GLUTENVRIJ BROOD

300 gram boekweitmeel
100 gram rijstemeel
100 gram maismeel
2 eetlepels hele boekweit
10 gram zout
7 gram instant gist
3 - 3½ deciliter lauw water


Meng het meel, boekweit, zout en gist (laat zout en gist niet direct met elkaar in contact komen) in een kom. Giet er 3 deciliter lauw water bij, kneed het deeg en laat het 60 minuten rijzen. Druk het gerezen deeg plat en in vorm. Leg het in een ingevette broodvorm of op een ingevette bakplaat, dek af. Laat het deeg minimaal 1½ uur rijzen (voor een nog beter resultaat 4 uur). Zet het brood in een voorverwarmde oven van 200°C en bak het in 35 - 45 minuten bruin.

Voor 16 sneden.

voedingswaarde : 75 kcal per snee
voorbereidings- / rijs- / bereidingstijd : 20 / 150 / 40 minuten

gerechtsoort : brood

bron : Lekker gezond februari 2002

Geen opmerkingen: