TAARTBODEM
100 gram volkorenmeel
100 gram gezeefd volkorenmeel
100 gram boter of reformmargarine
30 gram honing
koud water
snufje zout
VULLING
225 gram moesappels
225 gram peren
225 gram zwarte bessen
225 gram ontpitte pruimen
beetje melk
Maak eerst de taartbodem: Vermeng het meel met het zout en de boter of
reformmargarine tot een kruimelig geheel ontstaat. Roer hierdoor de honing en
genoeg water om een soepel deeg te kunnen vormen. Kneed het deeg licht. Beleg
een ingevette springvorm met tweederde van het deeg.
Maak nu de vulling: Doe boter, eieren, yoghurt en kwark in een kom. Roer alles goed door elkaar tot een
glad papje. Verdeel de rozijnen over de taartbodem. Giet hierover het
kwark-yoghurtmengsel.
Maak een vlechtwerk over de vulling met behulp van de rest van het deeg. Bak de taart in 45 minuten goudbruin in een matig hete oven
(200°C). Laat de taart in de vorm afkoelen.
6 personen
gerechtsoort : taart
bron : Gezond gebak / Joost Drenthe en Mieke van Loon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten