zaterdag 12 september 2020

Zomerse fruittaart

ZOMERSE FRUITTAART 

TAARTBODEM 
100 gram volkorenmeel 
100 gram gezeefd volkorenmeel 
100 gram boter of reformmargarine 
30 gram honing 
koud water 
snufje zout 

VULLING 
225 gram moesappels 
225 gram peren 
225 gram zwarte bessen 
225 gram ontpitte pruimen 
beetje melk 

Maak eerst de taartbodem: Vermeng het meel met het zout en de boter of reformmargarine tot een kruimelig geheel ontstaat. Roer hierdoor de honing en genoeg water om een soepel deeg te kunnen vormen. Kneed het deeg licht. Beleg een ingevette springvorm met tweederde van het deeg. 
Maak nu de vulling: Doe boter, eieren, yoghurt en kwark in een kom. Roer alles goed door elkaar tot een glad papje. Verdeel de rozijnen over de taartbodem. Giet hierover het kwark-yoghurtmengsel. 
Maak een vlechtwerk over de vulling met behulp van de rest van het deeg. Bak de taart in 45 minuten goudbruin in een matig hete oven (200°C). Laat de taart in de vorm afkoelen. 

6 personen 

gerechtsoort : taart 

bron : Gezond gebak / Joost Drenthe en Mieke van Loon

Geen opmerkingen: