TAARTBODEM
150 gram gezeefd volkorenmeel
75 gram boter of reformmargarine
½ afgestreken theelepel zout
30 milliliter water
beetje melk
VULLING
1 flinke ui, heel fijn gehakt
5 in stukjes gesneden tomaten
500 gram pompoen
2 theelepels kerrie
kruidenzout naar smaak
Maak eerst de taartbodem. Doe meel en zout in een kom. Vermeng dit goed met de boter. Doe dan het water erbij en kneed tot een goed samenhangend stevig deeg ontstaat. Laat dit even rusten. Maak nu de vulling. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze in 10 minuten gaar. Laat de blokjes pompoen uitlekken en pureer ze. Roer nu de heel fijn gehakte ui, tomaat, kerrie en het zout door de puree. Bekleed nu een ingevette taartvorm van 30 centimeter doorsnee met het deeg, strooi hier wat meel over. Giet hierop voorzichtig de pompoenpuree. Vouw de opstaande randen van de taartboden terug over de pompoenvulling. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een beetje melk zodat het gaat glanzen. Bak de taart gedurende 45 minuten in een hete oven (220°C). Dit pompoengebak kan zowel warm als koud gegeten worden.
4 personen
gerechtsoort : hartig gebak
bron : Gezond gebak / Joost Drenthe en Mieke van Loon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten