110 gram gezeefd volkorenmeel
225 gram gare koude aardappels
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel (kruiden)zout
eventueel melk
Doe het meel samen met het zout in een kom. Snijd de boter in stukjes en doe deze bij het meel. Vermeng de boter met het meel totdat een kruimelig mengsel ontstaat.
Doe de aardappels door een zeef en roer ze met meel en boter tot een zacht deeg. Indien nodig hieraan nog wat melk toevoegen. Rol het deeg uit op een met wat meel bestoven oppervlak tot 1 centimeter dikte.
Snijd, met behulp van een ronde uitsteekvorm van 5 centimeter doorsnee, zo veel mogelijk koekjes uit het deeg. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak de aardappelkoekjes in een hete oven (220°C). Na 10 tot 15 minuten zijn de koekjes luchtig en bruin.
Dien de koekjes warm op met of zonder bijpassend sausje. Een kerrie- of een groene kruidensaus smaakt er erg lekker bij.
4 personen
gerechtsoort : hartig gebak
bron : Gezond gebak / Joost Drenthe en Mieke van Loon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten