zaterdag 12 september 2020

Gebonden rozijnentaart

GEBONDEN ROZIJNENTAART 

TAARTBODEM 
100 gram volkorenmeel 
100 gram gezeefd volkorenmeel 
100 gram boter of reformmargarine 
2 eetlepels water 

VULLING 
het sap en de geraspte schil van 2 (liefst biologische) sinaasappels 
25 gram maïzena 
200 gram rozijnen 
25 gram rietsuiker 
25 gram boter of reformmargarine 
beetje melk 

Maak eerst de taartbodem. Werk hiertoe de boter goed door het meel en het zout. Doe er het water bij en kneed tot een stevig deeg ontstaat. Kneed dit licht op een met meel bestoven oppervlak en rol het uit. Gebruik ¾ van het deeg om een springvorm van 23 centimeter doorsnee te bekleden. Giet het sinaasappelsap in een maatbeker en vul met water bij tot 250 milliliter vloeistof. Doe het grootste deel hiervan met de rozijnen en de suiker in een pan. Maak de maïzena aan met het achtergehouden sinaasappelsap. Giet de maïzena-oplossing onder goed roeren in de pan. Laat koken tot de vloeistof is gebonden. Roer er nu de boter en de sinaasappelrasp door. Laat het mengsel afkoelen en giet het dan op de taartbodem. Snijd het achtergehouden stuk deeg i repen. Maak hiermee een vlechtwerk over de vulling. Bestrijk het deeg met een beetje melk. Bak de taart 30 minuten in een matig hete oven (200°C). 

6 personen 

gerechtsoort : nagerecht 

bron : Gezond gebak / Joost Drenthe en Mieke van Loon

Geen opmerkingen: