TAARTBODEM
100 gram volkorenmeel
100 gram gezeefd volkorenmeel
100 gram boter
of reformmargarine
2 eetlepels water
VULLING
het sap en de geraspte schil van
2 (liefst biologische) sinaasappels
25 gram maïzena
200 gram rozijnen
25 gram
rietsuiker
25 gram boter of reformmargarine
beetje melk
Maak eerst de taartbodem. Werk hiertoe de boter goed door het meel en het zout.
Doe er het water bij en kneed tot een stevig deeg ontstaat. Kneed dit licht op
een met meel bestoven oppervlak en rol het uit. Gebruik ¾ van het deeg om een
springvorm van 23 centimeter doorsnee te bekleden. Giet het sinaasappelsap in
een maatbeker en vul met water bij tot 250 milliliter vloeistof. Doe het
grootste deel hiervan met de rozijnen en de suiker in een pan. Maak de maïzena
aan met het achtergehouden sinaasappelsap. Giet de maïzena-oplossing onder goed
roeren in de pan. Laat koken tot de vloeistof is gebonden. Roer er nu de boter
en de sinaasappelrasp door. Laat het mengsel afkoelen en giet het dan op de
taartbodem. Snijd het achtergehouden stuk deeg i repen. Maak hiermee een
vlechtwerk over de vulling. Bestrijk het deeg met een beetje melk. Bak de taart
30 minuten in een matig hete oven (200°C).
6 personen
gerechtsoort : nagerecht
bron : Gezond gebak / Joost Drenthe en Mieke van Loon
Geen opmerkingen:
Een reactie posten