De romige kokosmelk geeft een heerlijke zachte smaak aan dit gerecht. De verfijnde koriandersmaak wordt versterkt door de combinatie met sjalot, rode peper en knoflook.
500 gram gepelde tijgergarnalen (diepvries)
1 sjalot, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
50 gram verse koriander
3 eetlepels roerbakolie
2 deciliter kokosmelk
zout
vers gemalen peper
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog. Pureer de sjalot, knoflook, peper en koriander in de keukenmachine. Verhit de roerbakolie in een wok of grote koekenpan en bak hierin de garnalen 2 minuten op matig hoog vuur. Schep het koriandermengsel erdoor, bak 1 minuut en voeg de kokosmelk toe. Laat het gerecht nog 2 - 3 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met zout en peper. Lekker met pandanrijst en komkommersalade of met kousenband.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip agenda 2006
Geen opmerkingen:
Een reactie posten