maandag 14 september 2020

Garnalen in koriandermasala

GARNALEN IN KORIANDERMASALA 

De romige kokosmelk geeft een heerlijke zachte smaak aan dit gerecht. De verfijnde koriandersmaak wordt versterkt door de combinatie met sjalot, rode peper en knoflook. 

500 gram gepelde tijgergarnalen (diepvries) 
1 sjalot, fijngesneden 
2 tenen knoflook, fijngesneden 
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden 
50 gram verse koriander 
3 eetlepels roerbakolie 
2 deciliter kokosmelk 
zout 
vers gemalen peper 

Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog. Pureer de sjalot, knoflook, peper en koriander in de keukenmachine. Verhit de roerbakolie in een wok of grote koekenpan en bak hierin de garnalen 2 minuten op matig hoog vuur. Schep het koriandermengsel erdoor, bak 1 minuut en voeg de kokosmelk toe. Laat het gerecht nog 2 - 3 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met zout en peper. Lekker met pandanrijst en komkommersalade of met kousenband. 

4 personen 

voedingswaarde : 275 kcal p.p. 
bereidingstijd : 15 minuten 

gerechtsoort : hoofdgerecht 

bron : Tip agenda 2006

Geen opmerkingen: