2 eetlepels zonnebloemolie + olie om in te vetten
300 - 400 gram broccoli, in roosjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
dik stuk kabeljauwfilet van 200 gram, in blokjes
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
150 gram cocktailgarnalen, gepeld mét staartstukje (gekookt, diepvries, ontdooid)
3 eetlepels droge sherry
1½ eetlepel sojasaus
1 eetlepel fijngesneden koriander of peterselie
Vet een stoommandje licht in met olie en leg de broccoli erin. Breng in de stoompan ruim water aan de kook. Zet het mandje erin en leg het deksel erop (de onderkant van de stoommand mag het water niet raken). Stoom de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in een wok en bak hierin de knoflook zachtjes 1 minuut. Voeg de vis en rode peper toe en roerbak ze 2 minuten. Schuif de vis aan de kant, voeg de garnalen toe en roerbak ze op hoog vuur 1 minuut mee. Voeg de sherry en sojasaus toe en warm alles goed door. Bestrooi met koriander en serveer met de broccoli.
2 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip agenda 2006
Geen opmerkingen:
Een reactie posten