Door het marineren krijgen de aardbeien een heerlijke versterkte smaak, die heel goed combineert met de licht zoute geitenkaas.
1 eetlepel vloeibare honing
4 eetlepels balsamicoazijn
250 gram aardbeien, kroontjes verwijderd, in vieren
4 takjes basilicum, blaadjes in reepjes
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel dijonmosterd
zout
vers gemalen 4 seizoenenpeper
2 eetlepels pijnboompitten
75 gram veldsla
50 gram babyleaves (slamix van kleine blaadjes)
200 gram verse geitenkaas, grof verkruimeld
Klop voor de marinade de honing en balsamicoazijn goed door elkaar. Schep in een schaal de aardbeien, marinade en de helft van het basilicum door elkaar. Dek de schaal af en laat de aardbeien in de koelkast 2 uur marineren. Zeef de aardbeien en vang de marinade op. Klop 3 eetlepels van de marinade met de olie, mosterd en zout en peper naar smaak tot een dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Verdeel de veldsla en babyleaves over 4 borden en besprenkel met wat dressing. Verdeel de aardbeien en geitenkaas erover en bestrooi met peper, de rest van het basilicum en de pijnboompitten. Geef de rest van de dressing er apart bij. Lekker met ciabatta en roomboter.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 30 minuten / 2 uur
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip agenda 2006
Geen opmerkingen:
Een reactie posten