maandag 14 september 2020

Dillesoep met zalm

DILLESOEP MET ZALM 

In deze soep speelt dille de hoofdrol. De pure smaak komt, klassiek gecombineerd met zalm, volledig tot zijn recht. 

2 eetlepels olijfolie 
2 sjalotten, fijngesneden 
250 gram kruimige aardappels, geschild, in kleine blokjes 
7½ deciliter visbouillon 
30 gram verse dille 
zout 
vers gemalen peper 
100 gram gerookte zalm, in dunne reepjes 
1 eetlepel zure room 

Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de sjalot in 2 minuten zachtjes aan. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Pureer de aardappels en bouillon met een staafmixer tot een gladde soep. Verwijder de dikkere stelen van de dille en snijd de dille fijn, maar houd 4 toefjes achter voor garnering. Roer de dille door de soep en warm deze nog even zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dillesoep in 4 diepe borden en schep in het midden een bergje zalmreepjes. Schep er met een theelepel zure room op en garneer met een toefje dille. 

4 personen 

voedingswaarde : 170 kcal p.p. 
bereidingstijd : 25 minuten 

gerechtsoort : voor- of lunchgerecht 

bron : Tip agenda 2006

Geen opmerkingen: