In deze soep speelt dille de hoofdrol. De pure smaak komt, klassiek gecombineerd met zalm, volledig tot zijn recht.
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, fijngesneden
250 gram kruimige aardappels, geschild, in kleine blokjes
7½ deciliter visbouillon
30 gram verse dille
zout
vers gemalen peper
100 gram gerookte zalm, in dunne reepjes
1 eetlepel zure room
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de sjalot in 2 minuten zachtjes aan. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Pureer de aardappels en bouillon met een staafmixer tot een gladde soep. Verwijder de dikkere stelen van de dille en snijd de dille fijn, maar houd 4 toefjes achter voor garnering. Roer de dille door de soep en warm deze nog even zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dillesoep in 4 diepe borden en schep in het midden een bergje zalmreepjes. Schep er met een theelepel zure room op en garneer met een toefje dille.
4 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : Tip agenda 2006
Geen opmerkingen:
Een reactie posten