De subtiele, aardse smaken worden gecombineerd met een verrassend mediterraan accent: sinaasappelsaus!
400 gram dunne witte asperges
zout
vers gemalen zwarte peper
1 (liefst biologische) sinaasappel
1 theelepel balsamicoazijn
75 gram boter of margarine, gesmolten
nootmuskaat
200 gram zeekraal
200 gram gerookte zalmforelfilet of gerookte zalm, in dunne plakjes
Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en snijd op gelijke hoogte de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in ruim water met zout 10 minuten en laat ze in het kookvocht nog 10 minuten staan. Laat de asperges in een zeef uitlekken. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af. Pers de sinaasappel uit en kook het sap in een steelpan in tot er nog 2 eetlepels over zijn. Klop de balsamicoazijn, sinaasappelrasp en boter door het ingekookte sap. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Leg de zeekraal in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over. Laat de zeekraal goed uitlekken. Verdeel de asperges over 4 warme borden. Leg de zalm(forel) en zeekraal erop en schenk de dressing erover.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip agenda 2006
Geen opmerkingen:
Een reactie posten