maandag 14 september 2020

Asperges met zeekraal en zalmforel

ASPERGES MET ZEEKRAAL EN ZALMFOREL 

De subtiele, aardse smaken worden gecombineerd met een verrassend mediterraan accent: sinaasappelsaus! 

400 gram dunne witte asperges 
zout 
vers gemalen zwarte peper 
1 (liefst biologische) sinaasappel 
1 theelepel balsamicoazijn 
75 gram boter of margarine, gesmolten 
nootmuskaat 
200 gram zeekraal 
200 gram gerookte zalmforelfilet of gerookte zalm, in dunne plakjes 

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en snijd op gelijke hoogte de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in ruim water met zout 10 minuten en laat ze in het kookvocht nog 10 minuten staan. Laat de asperges in een zeef uitlekken. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af. Pers de sinaasappel uit en kook het sap in een steelpan in tot er nog 2 eetlepels over zijn. Klop de balsamicoazijn, sinaasappelrasp en boter door het ingekookte sap. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Leg de zeekraal in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over. Laat de zeekraal goed uitlekken. Verdeel de asperges over 4 warme borden. Leg de zalm(forel) en zeekraal erop en schenk de dressing erover. 

4 personen 

voedingswaarde : 275 kcal p.p. 
bereidingstijd : 45 minuten 

gebied : Middellandse zeegebied 
gerechtsoort : lunchgerecht 

bron : Tip agenda 2006

Geen opmerkingen: