Een heerlijk frisse salade.
De (Marokkaanse) combinatie met sinaasappel, wortel en munt zorgt ervoor dat de
smaken elkaar versterken.
200 gram panklare doperwten
zout
vers gemalen zwarte peper
75 gram waterkers of veldsla
½ (liefst biologische) sinaasappel
15 takjes verse munt
3 - 4 eetlepels olijfolie extra vergine
150 gram worteljulienne
Kook de doperwten 3 - 4 minuten in een pan met ruim kokend water en wat zout. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers. Boen de sinaasappel schoon, rasp er 1 eetlepel oranje schil af en pers de sinaasappel uit. Ris de muntblaadjes van de takjes. Roer in een schaal het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de waterkers, worteljulienne, muntblaadjes en doperwten erdoor. Lekker bij kip, vis of lamsvlees.
4 personen
voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Marokko
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Agenda 2006
Geen opmerkingen:
Een reactie posten