vrijdag 18 september 2020

Pastasalade met zalm en rucola

PASTASALADE MET ZALM EN RUCOLA

200 gram penne rigate (pijpjespasta)
2 (liefst biologische) citroenen
30 gram verse basilicum
150 gram crème fraîche of Griekse yoghurt
1 deciliter olijfolie extra vierge
zout
vers gemalen zwarte peper
500 gram zalmfilet zonder huid, in blokjes van 3 - 4 centimeter
75 gram rucola
½ rode paprika, in heel dunne reepjes


Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen 1 citroen schoon, halveer hem en trek met een zesteur van één helft mooie, lange, dunne slierten schil. Rasp van de andere helft het geel van de schil af en pers hem uit. Snijd de tweede citroen in partjes. Meng 15 gram basilicum met de crème fraîche, ½ eetlepel citroenrasp, ½ eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak in de blender tot een heldergroene saus. Snijd de rest van het basilicum heel fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en leg de stukken zalm erin. Strooi er wat zout en peper over. Laat de zalm afgedekt in 3 - 4 minuten bijna gaar worden, de zalm mag nog rosé van binnen zijn. Laat de vis iets afkoelen. Klop 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel citroenrasp en zout en peper naar smaak tot een dressing. Giet de pasta af en schep de nog warme pasta door de dressing. Meng de pasta dan heel luchtig door de rucola, paprika en slierten citroenschil. Schep het fijngesneden basilicum erdoor. Verdeel de pastasalade over 4 borden en leg de stukken zalm erop. Schep het basilicumsausje erover en garneer met een partje citroen.

4 personen

voedingswaarde : 800 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Agenda 2006

Geen opmerkingen: