POMPOEN-CURRYSOEP
Heel bijzonder en erg lekker: curry en yoghurt in de pompoensoep!
500 gram pompoen, in plakken, pitten verwijderd
4 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 eetlepel milde Indiase currypasta
5 deciliter groentebouillon
zout
vers gemalen zwarte peper
1 rode peper, zaad verwijderd, in flinterdunne reepjes
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
75 gram Griekse yoghurt
2 naanbroodjes, in repen
Schil de plakken pompoen en snij ze in blokjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, pompoen en currypasta 2 - 3 minuten. Voeg de groentebouillon en zout en peper naar smaak toe en kook de pompoen in 15 minuten zachtjes gaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de peperreepjes en komijn 1 minuut tot de komijn gaat geuren. Neem direct de pan van het vuur. Pureer de pompoensoep met de staafmixer tot een mooie gladde soep. Warm de soep nog heel even zachtjes door. Schep de soep in twee kommen en schep in het midden een flinke dot yoghurt. Schenk de olie met komijn en rode peper over de yoghurt in de soep. Serveer met het naanbrood.
2 personen
voedingswaarde : 530 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Agenda 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten