vrijdag 18 september 2020

Basilicum panna cotta

BASILICUM PANNA COTTA

Dat je met kruiden ook een verrassend toetje kunt maken, bewijst dit panna cotta recept.

4 blaadjes gelatine
2½ deciliter slagroom
50 gram witte basterdsuiker
30 gram verse basilicum
150 gram Griekse yoghurt
2 zakjes vanillesuiker


Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Verwarm 1 deciliter slagroom met de basterdsuiker in een steelpan en los de suiker al roerend op. Laat de room 1 minuut zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in de hete room. Zet de pan in een bak met koud water en laat de room afkoelen tot het mengsel dikker begint te worden. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze grof. Houd 4 toefjes achter voor de garnering. Pureer het basilicum in de keukenmachine en meng de yoghurt erdoor. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de basilicumyoghurt en de room met gelatine erdoor. Meng alles goed. Schep het roommengsel in de vormpjes. Laat de panna cotta in de koelkast in 1½ - 2 uur opstijven. Stort de panna cotta op 4 bordjes en garneer met een toefje basilicum.
Lekker met verse aardbeien, frambozen of een limoensaus.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 minuten / 2 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Agenda 2006

Geen opmerkingen: