zondag 23 augustus 2020

Spaghetti met oesterzwammen en doperwten

SPAGHETTI MET OESTERZWAMMEN EN DOPERWTEN

Deze spaghetti is zo klaar. Het verrukkelijke sausje maakt u van roomkaas, sojasaus en basilicum.

1 kleine ui
200 gram oesterzwammen
4 slabladeren
400 gram spaghetti
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
1 pak diepvries doperwten (à 300 gram)
2 theelepels basilicum
zout
peper
75 gram St. Moret light (verse roomkaas)
1 deciliter melk
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maïzena


Ui fijnsnipperen. Oesterzwammen schoonvegen. Grote halveren. Slabladeren wassen en uitslaan. In dunne reepjes snijden.
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen boter verhitten. Ui en oesterzwammen 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: doperwten, basilicum, zout, peper en 1 deciliter water. 5 Minuten koken. Erdoor roeren: St. Moret, melk en sojasaus. Al roerende 1 minuut zachtjes koken. Op smaak brengen met zout en peper. Maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan oesterzwam-doperwtensaus toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Van vuur af slareepjes erdoor scheppen. Spaghetti op 4 borden scheppen. Saus erover verdelen.
Lekker met kropsla.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip augustus 1990

Geen opmerkingen: