KIPFILET MET APPEL-GEMBERSAUS
1 kleine (rode) appel
100 gram sjalotjes
75 gram boter of margarine
2 deciliter appelcider
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels gembernat
1 laurierblaadje
1 theelepel majoraan
1 bekertje crème fraîche (à 1¼ deciliter)
4 kipfilets
zout
peper
Appel wassen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Sjalotjes pellen en in stukken snijden. In koekenpan 25 gram boter verhitten. Appel en sjalotten 5 minuten zachtjes bakken. Hieraan toevoegen: cider, gemberpoeder, gembernat, laurierblaadje en majoraan. Met schuimspaan appelschijfjes uit vocht halen (worden later gebruikt). Vocht 10 minuten zachtjes koken. Al roerende crème fraîche toevoegen. 5 Minuten zachtjes koken. Saus af laten koelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Kip inwrijven met zout en peper. In koekenpan 50 gram boter verhitten. Kip in 15 minuten lichtbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Intussen in andere pan op zacht vuur saus in 10 minuten verwarmen. Appelschijfjes toevoegen. Kipfilet op schaal leggen. Saus overoen in sauskom. Apart erbij geven.
Lekker met broccoli en gebakken aardappels.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip augustus 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten