GEGRATINEERDE AARDAPPELSCHIJFJES
Deze romige aardappeltjes smaken heerlijk bij gerechten zonder jus. Hebt u een magnetron met grill? Dan kan de aardappelschotel ook een mooi bruin kleurtje krijgen.
400 gram aardappelen
1 deciliter garderoom
1 deciliter melk
1 teentje knoflook
zout
versgemalen peper
nootmuskaat
50 gram geraspte belegen kaas
10 sprietjes bieslook
Aardappelen schillen en wassen. In heel dunne plakjes snijden. Dakpansgewijs in schaal (inhoud ¾ liter) leggen. Bestrooien met zout, peper en nootmuskaat. In schenkkan garderoom en melk door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aan de kook brengen (zonder deksel, 2 minuten, 100%). Over aardappel schenken. Aan de kook brengen (afgedekt, 1 - 2 minuten, 100%). Gaar laten worden (afgedekt, 12 - 14 minuten, 50%). Laten afkoelen.
Kaas over aardappelschotel strooien. Heet laten worden en kaas laten smelten (afgedekt, 2 minuten, 100%). Bieslook erboven fijnknippen.
2 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip augustus 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten