KRUIDENOMELET MET VENKEL EN UI
Deze luchtige omelet is gekruid met kerrie, bieslook en venkelgroen. Binnenin verstopt u in kruidenboter gebakken venkel en ui.
1 ui
1 venkelknol (350 gram)
½ deciliter droge witte wijn
½ kruidenbouillontablet
4 eieren
3 eetlepels melk
1 theelepel kerriepoeder
zout
peper
8 sprietjes bieslook
2½ eetlepel kruidenboter
Ui in dunne ringen snijden. Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in reepjes snijden. In pan doen: ui, venkel, wijn, bouillontablet en 1 deciliter water. 3 Minuten koken. Afgieten. Laten afkoelen.
In kom doen: eieren, melk, kerriepoeder, zout en peper. Bieslook en 2 toefjes venkelgroen erboven fijnknippen. Door elkaar kloppen. 1 Eetlepel kruidenboter smelten. Helft van eimengsel toevoegen en laten uitvloeien. Direct van bodem gestold ei losmaken. Daarna zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Omelet op bord laten glijden. Warm houden. Weer 1 eetlepel kruidenboter smelten. Op zelfde manier nog een omelet bakken. Op ander bord laten glijden. Warm houden. In zelfde pan ½ eetlepel kruidenboter smelten. Ui en venkel 3 minuten zachtjes bakken. Over omeletten verdelen. Dubbelklappen. (Garneren met kleine toefjes venkelgroen.)
Lekker met gebakken aardappelen en tomatensla.
2 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip augustus 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten