zondag 23 augustus 2020

Bloemkool-sperziebonensalade met sinaasappelsaus

BLOEMKOOL-SPERZIEBONENSALADE MET SINAASAPPELSAUS

1 kleine bloemkool (250 gram)
100 gram sperziebonen
1 perssinaasappel
50 gram boter of margarine
kaneel
2 eetlepels crème fraîche
suiker
½ worteltje
toefje peterselie


Bloemkool wassen en in roosjes verdelen. Sperziebonen afhalen en wassen. Bloemkool in 7 minuten bijna gaar koken. Sperziebonen in 15 minuten bijna gaar koken. Afgieten. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Sperziebonen in stukjes snijden. Bloemkool en sperziebonen over twee schaaltjes verdelen. Sinaasappel uitpersen (1 deciliter sap). In steelpan boter smelten. Sinaasappelsap, snufje kaneel en crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met snufje suiker. Saus over bloemkool-sperziebonen schenken. Worteltje schrappen, wassen en grof raspen. Schaaltjes garneren met wortel en toefje peterselie. Koud laten worden. Tot gebruik in koelkast zetten.
Salade opdienen.
Lekker bij ragoût en rijst.

2 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 / 1 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip augustus 1990

Geen opmerkingen: