APPELS MET MUESLI-KANEELVULLING IN FOLIE
4 kleine, zachtzure appels (bijvoorbeeld Granny Smith)
1½ eetlepel citroensap
4 eetlepels geroosterde muesli
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel cognac of vieux
Appels wassen en met appelboor tot bijna onderaan doorboren. Klokhuizen voorzichtig met theelepel uit appels verwijderen, zodat er een dunne appelbodem overblijft. Achtergebleven pitjes verwijderen. Binnenkant van appels besprenkelen met citroensap. In kommetje muesli, kaneel en cognac door elkaar roeren en appels hiermee vullen. Appels op vier vellen aluminiumfolie van 20 bij 20 centimeter zetten. Folie goed rond appels dichtvouwen.
Foliepakketjes met appel op de hete barbecue 15 minuten roosteren.
4 personen
voedingswaarde : 80 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande augustus 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten