zondag 23 augustus 2020

Kipfilet met briesaus

KIPFILET MET BRIESAUS

150 gram roombrie
2 bosuitjes
2 deciliter garderoom
½ eetlepel groene peperkorrels
1 eetlepel olie
½ eetlepel maïzena
4 kipfilets
zout
peper
50 gram boter of margarine
1 vleestomaat


Van brie korst afsnijden. Brie in stukjes snijden. Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. In dunne ringen snijden en wassen. In steelpan op zacht vuur garderoom met brie en peperkorrels in 10 minuten verwarmen en brie laten smelten. Intussen in koekenpan olie verhitten. Bosuitjes 5 minuten zachtjes bakken. Aan briesaus toevoegen. Aan de kook brengen. In kopje maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan saus toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Kip inwrijven met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Kip in 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Intussen op zacht vuur saus in 10 minuten verwarmen. Tomaat inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. In kleine stukjes snijden. Aan briesaus toevoegen. Kipfilet op schaal leggen. Saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven.
Lekker met doperwten en spaghetti.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: