zaterdag 6 juni 2020

Stuffat tal-Qarnit (Malta)

STUFFAT TAL-QARNIT (GESTOOFDE OCTOPUS)

Toen Anne en Helen Caruana Galizia hun versie van dit recept gaven, zeiden ze erbij dat voor sommige mensen de gemengde specerijen en kerriepoeder misschien een beetje te dol lijken, maar dat het voor Malta karakteristieke toevoegingen zijn.

1 octopus van 1 ratal (= 800 gram)
3 eetlepels olijfolie
4 tamelijk grote uien, in plakken gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
8 olijven
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel gehakte munt
1 theelepel gemengde specerijen
1 theelepel kerriepoeder


Maak de octopus schoon, was hem en sla hem mals. Snijd hem in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de plakken ui goudbruin. Doe er de stukken octopus en alle andere ingrediënten bij en houd het allemaal ongeveer twee uur tegen de kook aan. Roer van tijd tot tijd en giet er een beetje heet water bij als het mengsel te droog lijkt te worden. De gestoofde octopus kan als saus voor pasta, bijvoorbeeld spaghetti, gebruikt worden of als op zichzelf staand gerecht gegeten worden.

… personen

gebied : Malta
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Anne en Helen Caruana Galizia, in Mediterraan viskookboek / Alan Davidson

Geen opmerkingen: