zaterdag 6 juni 2020

Grompere mat Porettenzap (Luxemburg)

GROMPERE MAT PORETTENZAP (AARDAPPELEN MET PREISAUS)

1 kilogram liefst even grote, bloemige aardappelen
zout
4 preien (1 kilogram)
2 deciliter room
versgemalen witte peper
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 theelepels matig scherpe mosterd


Was de aardappelen, doe ze over in een pan, strooi er wat zout over, schenk er niet te veel water bij en kook op een matig vuur in 20 tot 30 minuten gaar.
Maak de preien schoon, splijt ze overlangs doormidden en spoel zorgvuldig onder stromend water schoon. Snijd ze in de lengte in vieren en dan in kleine stukjes.
Doe de prei met de room in een pan en breng op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur dan lager en laat op een zeer laag vuur in 25 minuten met het deksel op de pan gaar stoven.
Breng de preisaus met zout, peper, azijn en mosterd op smaak. Giet de aardappelen af, pel ze en dien ze met de preisaus op.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

land : Luxemburg
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Europese keukens / Cornelia Adam

Geen opmerkingen: