zaterdag 6 juni 2020

Foie de Veau au Vin Rouge (Luxemburg)

FOIE DE VEAU AU VIN ROUGE (KALFSLEVER IN RODE WIJN)

2 eetlepels bloem
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
½ theelepel gemalen laurier
1 theelepel tijm
1 stuk kalfslever van 600 gram
1 ui
40 gram boter
3 deciliter droge rode wijn
2 eetlepels suiker


Vermeng de bloem met het zout, de peper, laurier en tijm. Droog de kalfslever goed af en bestrooi deze met het bloemmengsel. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui goudgeel. Voeg de kalfslever toe en bak deze op een matig vuur gelijkmatig bruin. Voeg de wijn en de suiker toe, draai de vlam laag, doe een deksel op de pan en laat de lever 1 uur zachtjes sudderen. Haal de lever uit de pan en snijd hem in vier of acht plakken. Leg de plakken lever op een voorverwarmde schaal. Kook het vocht op een hoog vuur in tot een vrij dunne sausdikte. Zeef het vocht en giet het over de plakken kalfslever.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Een Culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: