zaterdag 6 juni 2020

Forelfilet Fario met meikruid (Grundhof, Luxemburg)

FORELFILET FARIO MET MEIKRUID

Het meikruid of geurig ruwkruid kan vervangen worden door andere kruiden zoals dragon of zuring.

4 flinke forelfilets
500 gram bladerdeeg
2 deciliter bisque van rivierkreeftjes
20 takjes meikruid
2 eidooiers
peper
zout

MOUSSELINESAUS
250 gram boter
6 eidooiers
1 deciliter witte wijn


Snijd uit het bladerdeeg vier repen van 17 x 10 centimeter en vier repen van 19 x 12 centimeter.
Wrijf de forelfilets in met peper en zout. Schik de forelfilets op de kleine deegrepen. Leg 6 meikruidtakjes op de filets. Nappeer met de gebonden bisque van rivierkreeftjes. Dek de filets af met de grote deegrepen en plak ze dicht met het eigeel. Bestrijk het deeg met het eigeel. Laat gedurende 12 minuten in een oven op 200°C bakken.
Bereid de mousseline: laat de boter smelten en schep de melkwei eraf. Meng in een andere pan de eidooiers en de wijn. Voeg peper en zout toe. Werk op op een laag vuur. Meng de lauwe gesmolten boter eronder. Versnijd de rest van de meikruidtakjes en meng ze onder de mousseline.
Serveer de filets in hun korstje met de mousselinesaus en natuuraardappelen.

4 personen

gebied : Grundhof, Luxemburg
gerechtsoort : visgerecht

bron : David Albert, in Ambiance mei 2002

Geen opmerkingen: