zondag 28 juni 2020

Kalte Ente (Duitsland)

KALTE ENTE (BOWL)

½ citroen
1 fles Moezelwijn of Rijnwijn
2 eetlepels fijne vruchtensuiker
2 eetlepels oranje Curaçao
spuitwater of mousserende wijn


Leg in een glazen bowl de in zeer dunne schijfjes gesneden halve citroen (ongeschild). Strooi de suiker er over en giet eerst de likeur er op en daarna een fles Moezel- of Rijnwijn. Zet de bowl een uur in de koelkast. Roer even door en schenk de Kalte Ente in grote glazen. Vul bij met spuitwater of mousserende wijn. Men kan ook in plaats van een schijfje citroen de als spiraal afgeschilde schil van een citroen in de wijn hangen. De bowl wordt dan iets minder rins.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : drank

bron : Culinair reisboek / Wina Born

Geen opmerkingen: