zondag 28 juni 2020

Kippenbouillon (Tsjechië)

KIPPENBOUILLON

1 soepkip
2½ liter water
zout
100 gram soepgroenten (wortel, peterseliewortel, knolselderie en prei)
½ koolrabi
1 tomaat


Zet de schoongemaakte en gewassen soepkip, met het nekje en de ingewanden, met koud water op. Breng het langzaam aan de kook, voeg er wat zout aan toe, en laat minstens 2 uur zachtjes koken.
Was de groenten, snijd ze klein en voeg ze bij de bouillon. De koolrabi en de tomaat kunnen desgewenst naar smaak worden toegevoegd.
Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken (het kippenvlees moet zacht zijn).
Haal nu de kip uit de pan, zeef de bouillon en schep het vet eraf.
Deze bouillon kan worden gebruikt voor het bereiden van heldere, gebonden of crèmesoepen. Het vlees kan, evenals de groenten, gebruikt worden in de soep of in risotto of hachee.

4 personen

gebied : Tsjechië
gerechtsoort : soep

bron : De Tsjechische keuken / Ludmila Fraňková

Geen opmerkingen: