zondag 28 juni 2020

Tiroler Eierspeise (Tirol, Oostenrijk)

TIROLER EIERSPEISE (EIEREN OP Z’N TIROOLS)

4 grote gekookte aardappelen, zonder schil in plakjes gesneden
4 hardgekookte eieren, in plakjes
4 ansjovisfilets, uitgelekt en gehakt
2 eetlepels fijngehakte peterselie
½ kop dikke room
¼ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
½ kop broodkruim


Beboter een ovenvaste aardewerk schaal en leg 1/3 deel van de aardappelschijfjes op de bodem. leg de helft van de eieren en de ansjovis er laagsgewijs bovenop, herhaal eenmaal en leg bovenop de rest van de aardappels. Strooi er 1 eetlepel peterselie overheen. Meng de room met de rest van de peterselie, zout en peper en giet het over de aardappelen. Strooi er broodkruim over en bak het gerecht 30 minuten in de oven op 175°C. Dien het op in de kasserol.

4 personen

gebied : Tirol, Oostenrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos en Albert Kofranek

Geen opmerkingen: