zaterdag 4 april 2020

Za'tar (Libanon)

ZA’TAR (VERSE TIJM)

Deze inmaak wordt apart geserveerd en is tamelijk krachtig van smaak. Gewoonlijk wordt deze pickle geserveerd als knabbeltje bij een glas arak of als onderdeel van een mezze.

3 bossen verse (grootbladige) tijm (ongeveer 300 gram)
4 tenen knoflook, gepeld (indien gewenst
1 vers rood Spaans pepertje (indien gewenst)
4½ deciliter inmaakvloeistof


Knip de uiteinden van de stelen van de tijm bij. Was de tijm, laat uitlekken en stop hem in een gesteriliseerd inmaakglas van 1 liter, al dan niet met de knoflook en het pepertje.
Bereid de inmaakvloeistof en giet deze over de tijm. Sluit de pot en bewaar op een koele, donkere plaats. Gebruik na 2 à 3 weken.

1 liter

gebied : Libanon
gerechtsoort : inmaak (hartig)

bron : De Libanese keuken : De haute cuisine van het Midden-Oosten / Anissa Helou

Geen opmerkingen: